top of page

Agile Banking

Az Accomodus szakmai közössége hitvallásának tekinti a banki közép- és nagyvállalatok transzformációs törekvéseinek gyakorlati támogatását.

Agile Banking: List
Services .png
Szolgáltatásaink

Tapasztalataink szerint, ahány szervezet annyi féle módszer, ezért a „dobozos” keretrendszerek helyett, szolgáltatás portfolióink elemeit teljes mértékig az adott szervezetre, szervezeti egységre vagy akár egy projektcsapat igényeire alakíthatjuk.

Agile Banking: Welcome
OrgMap.png

Szevezeti felmérés

A szervezetek kultúrájának, mint ahogy az emberek fejlődésének is, megismerhető fejlődési fázisai vannak. ​
A különböző korú, méretű, célú szervezeteknek más és más fejlesztésekre van szüksége a továbblépéshez. Az agilis eszközöket is aszerint érdemes összeállítani, hogy értjük a szervezet jelenlegi érettségét – érték rendszerét. 
A szervezeti érettség felmérés segítségével teljeskörű képet kapunk a szervezet érettségéről és az eredmény értelmezése által fókuszáltabban állíthatjuk fel az agilis átállás célrendszerét.

Csapat felmérés

A csapat felmérés segítséget nyújt a csapat számára, hogy felismerje a problémákat, megmutatja, hogy hova érdemes összpontosítani a jobb és hatékonyabb működése érdekében. Ez a fajta szisztematikus megközelítés csökkenti a találgatások egy részét és segíti a csapatokat az öntudatosabbá válás útján.

TeamHealthCheck.png
Felmérés-Egyéni.png

Egyéni felmérés

A legtöbb agilis változás, átállás során az emberi tényező a legfőbb mozgatórugója a sikernek.
Elengedhetetlen és kulcsfontosságú szerepet játszanak az egyének, az ő megértésük, a motivációjuk, amely akár 300%-ot is emelhet egy-egy szervezet, keresztfunkcionálisan működő csapat teljesítményén.

Tréning

A hagyományos class-room alapú oktatással ellentétben, mi az élmény alapú tanulást részesítjük előnyben, legyen szó akár board szintű agilitás megértéséről vagy egy scrum csapat napi munkájáról.
Azonban azt is tudjuk, hogy ezek az oktatások csupán egy csecsemő első lépéseinek tekinthetők, melyekkel nyithatunk az agilitás felé, azonban a sikeres működés az agile coaching eszközeivel és keretein belül biztosítható hosszútávon.

Training.png
Agile_coaching.png

Agile Coaching

Az agilis megközelítés adaptálása egy folyamatosan értéket teremtő, de hosszútávú munka, amely a legtöbb esetben igen is zökkenőkkel jár.
Nem célunk rózsaszín köd festése és elhitetni megrendelőinkkel, hogy álomutazáson fognak részt venni, azonban erős hittel és a változásra szánt megfelelő erőforrások allokálásával (pénz és idő) hosszútávon biztosítható a napi operatív munka sikere.

Agile Banking: Services

Stratégiai tanácsadás

Agilis tanácsadási megközelítésünk alapja a Spine modell.
A valós agilitás fogalmának értelmezése és megfeleltetése, beillesztése a vállalati kultúrákba napjainkban nem kis feladat és tapasztalataink szerint ez csak naprakész, tényleges agilis keretek között működve lehetséges.

Strategy.png

Agilis tanácsadói közösségünk

Közösségünk tagjai abban teremtenek értéket ügyfeleink számára, hogy nagy szervezetekben szerzett sokrétű, gyakorlati, szakmai tudásukat képesek adaptálni és a meghatározott célok mentén a legoptimálisabb, személyre szabott keretrendszert alakítanak ki a szervezet számára.

Agile Banking: Services

Horváth Anita

Product Owner Shadowing

Incze Gáspár

Agile Coach

Marhefka_István.jfif

Agile Coach,

Software Architect

Horváth_Anita.jfif
Incze Gáspár.jfif

Marhefka István

Emich Szabolcs.jfif

Agile Coach

Németh_Valentin_edited.jpg

Németh Valentin

Agile Coach

Kemény Nándor.jfif

Kemény Nándor

Agile Coach

Emich Szabolcs

Bubik Szabolcs_edited.jpg

Bubik Szabolcs

Menedzsment tanácsadó, Tréner

bottom of page